top of page

Ersätta saknade tänder 

Ersätta en eller flera tänder

Ibland räcker inte en fyllning till och då behövs protetiska lösningar som en hållbar lösning. Protetik är ett samlingsnamn för alla former av tandersättningar. Vi arbetar med både fast och avtagbar protetik. Fast protetik kan vara kronor, broar, fasader med mera. 

Om det endast är tandens krona som är sönder så räcker det med tandstödda tandersättningar. 

Implantat används för ersättning av redan saknade tänder eller tänder som måste tas bort. Implantatet fixeras i käkbenet och agerar som en tandrot. På denna fixeras en implantatstödd krona, bro eller i mer omfattande fall en helkäksprotes.

Om man inte vill ha permanent fixerade tänder, eller kan ha ovanstående av andra skäl så kan avtagbar tandersättning användas för att ersätta enskilda / flera tänder.

Vi arbetar digitalt och du kan få dina kronor på samma besök. Med digital skanning slipper du obehaglig avtrycksmaterial och lång väntan på laboratorium. Dessutom slipper du provisoriska lösningar och återbesök. 

Kronor och fasader i Zirkonia eller Emax tillverkas inom en timme med Cerec® på kliniken!   

Ersätta alla tänder / helkäk- och hel munrehabilitering

I vissa fall kan man behöva ersätta alla tänder i antingen över/underkäken eller i båda. Läs mer om detta  här.

'Vi är även utsedda till Sveriges första och enda Center of Excellence för Nobel Biocare. Utmärkelsen Center of Excellence innebär att vi har den kirurgiska kompetensen för att genomföra behandlingskonceptet All-on-4®. Det är dessutom livstids garanti på implantat från Nobel Biocare.

bottom of page