top of page

FINANSIERING

Ditt första besök hos oss är oftast en undersökning (undantag akutbesök). Du får ett individuellt kostnadsförslag, i det framgår summan som du själv betalar (patientavgift) samt hur mycket ersättning som betalas via den statliga tandvårdsersättningen. 

Alla vuxna som är 23 år och äldre får ett bidrag från staten genom statligt tandvårdsstöd. Det kallas allmänt tandvårdsbidrag "ATB" och du kan använda det som delbetalning för din tandvård. För att läsa mer om statligt tandvårdsstöd hänvisar vi till försäkringskassanOm man löper högre risk för ohälsa i munnen på grund av vissa sjukdomar, eller har långvarig funktionsnedsättning så kan man ha rätt till ekonomisk hjälp med tandvården, antingen genom ett särskilt tandvårdsbidrag eller genom särskilt tandvårdsstöd. Du kan klicka på det understrukna för att läsa mer om hur de skiljer sig. Du kan även diskutera det med din behandlare i samband med besök.

Hos oss kan du betala på många olika sätt. Det går bra att betala med betalkort, kontant eller via swish. Skulle du vilja dela upp dina betalningar räntefritt så har vi ett samarbete med Resursbank, Wasa Kredit, Pay Zmart och Svea ekonomiDu får hjälp med detta på plats i samband med din konsultation. 

bottom of page