top of page
PRF (Platelet rich fibrin) i Hässleholm

En regenererande injektionsbehandling med kroppsegna tillväxtfaktorer

Platelet Rich Fibrin (PRF) är en banbrytande injektionsbehandling som använder kroppens egna tillväxtfaktorer för att främja läkning och nybildning av vävnad. Denna metod har blivit alltmer populär inom både medicinska och kosmetiska tillämpningar för dess effektivitet och minimala risker.

 

Vad är PRF?

Platelet Rich Fibrin (PRF) är injektionsbehandling med kroppsegen blodplätts rik plasma. Det är det egna blodet som används där dess komponenter separeras inför behandlingen med hjälp av en centrifug. Centrifugeringen resulterar i att blodets komponenter skiktar sig där ett av skikten är en koncentration av tillväxtfaktorer och regenerativa celler. Detta är detta som är känt som Platelet Rich Fibrin och används sedan för injektionsbehandling.

Inom estetik så injicerar man på specifika ställen för att bland annat främja hårsäckars tillväxtförmåga, förbättra ärr och hudens struktur. 

 

Hur används PRF?

PRF-injektionsbehandling används inom olika medicinska områden, inklusive ortopedi, tandvård och estetisk medicin. Inom estetisk injiceras PRF för att främja hudens naturliga kollagenproduktion, minska fina linjer och förbättra hudens elasticitet. Därtill för behandling av ärr, bristningar samt främja hår tillväxt. PRF behandling är en regenerativ behandling och effekt sker successivt. Rekommenderad behandling är 3 tillfällen med 4 veckors mellanrum. Därefter 1 behandlingstillfälle varje 9-12 månader för att bibehålla resultatet. 

Behandlingsområden:

  • Håravfall

  • Ansikte för rynkor, ärr, hudföryngring

  • Hud på kroppen, ex hals och dekolletage

  • Bristningar

  • Läppar för fukt, färg och volym (ej att jämföra med volymen från filler)

 

Fördelar med PRF:

  1. Naturlig behandling: PRF använder patientens eget blod, vilket minskar risken för allergiska reaktioner eller att kroppen stöter bort det.

  2. Minskad Risk för Infektioner: Eftersom PRF kommer från patientens eget blod, minskar risken för infektion jämfört med andra behandlingsalternativ.

  3. Regenerativ Effekt: Tillväxtfaktorerna i PRF främjar celltillväxt och regenerering av vävnad, vilket påskyndar läkning.

  4. Säkrare behandling än PRP: PRF till skillnad från PRP innehåller inte antikoagulantia/blodförtunnande eller andra tillsatser och har samtidigt en högre koncentration av tillväxtfaktorer.

 

Risker och Biverkningar:

Även om PRF generellt anses vara säkert, finns det några få möjliga biverkningar. Dessa inkluderar minimala blödningar, blåmärken, svullnad eller rodnad vid injektionsstället.

 

Sammanfattning 

Platelet Rich Fibrin (PRF) injektionsbehandling är en banbrytande metod som erbjuder en naturlig väg till läkning och förbättring av olika medicinska tillstånd. Med minimala risker och imponerande resultat har PRF blivit en eftertraktad behandling inom både den medicinska och kosmetiska världen. Kontakta oss för att boka konsultation coh utforska om PRF är en lämplig behandling för dig. 

Botox filler PRF piercing kristianstad hässleholm

Vi erbjuder också behandling med skin boosters, samt piercing

bottom of page